Nieuwsbrief Zondag 16 September 2018

Bloemengroet

De bloemengroet deze zondag is voor Mevr. M. Siebesma.

Themadienst

Zondag 16 september 11:00
Bijzondere themadienst in het kerkelijk centrum kootstertille, van harinxmastrjitte 7, gratis entree.
Joop Gottmers verteld zijn indrukwekkend verhaal : Van europees kampioen kickboxen en drugsmiljonair
naar Christen. Er is oppas voor kinderen van 0-5jr, en een speciaal kinder programma voor groep 3-7.

Bazar

Op zaterdag 6 oktober houden wij een bazaar/rommelmarkt in het kerkelijk centrum. Opbrengst gaat dit jaar
naar opvang en begeleiding van weeskinderen in Rwanda. Dit is een van de projecten van Kerk in actie.
Tot 2022 gaan veel Friese kerken aan de slag voor Rwanda: Fryslân foar Rwanda! 25 jaar geleden werden
in 100 dagen tijd één miljoen Rwandezen vermoord. Dat zijn 10.000 mannen, vrouwen en kinderen per dag!
Rose Mukankaka overleefde deze genocide, maar verloor haar ouders, broers en zussen.
Ze besloot kinderen die tijdens de genocide wees waren geworden op te vangen en onder te brengen
in pleeggezinnen. Zo ontstond Mwana Ukundwa, ‘geliefd kind’. Inmiddels ondersteunt deze organisatie 1500 kinderen.
Tegenwoordig zijn het kinderen die ouders aan aids verloren zijn. Sommige kinderen zijn zelf besmet met hiv.
Door de opvang in pleeggezinnen kunnen zij een nieuw begin maken en trauma’s verwerken.
De kinderen gaan weer naar school. Via de organisatie van Rose krijgen zowel kinderen als pleegouders
een steuntje in de rug. Helpt u mee om dit mogelijk te maken? In beide kerken staan dozen voor levensmiddelen
en zijn er lijsten waarop u kunt noteren of u een cake/taart wil bakken of erwtensoep wil maken voor de verkoop.
Wilt u/jij meehelpen op 6 oktober om er een mooie dag van te maken? Wij hebben nog vrijwilligers nodig.
Opgeven kan bij Hennie de Haan, telefoonnummer 332599
Met vriendelijke groeten, Tine Glas.

Kun je nog zingen, zing dan mee… in een zangdienst!

Wanneer? Zondag 30 september
Waar? Benedictuskerk
Tijd? 16.30 uur
Organist? Jelle Jan Dotinga
Voorganger? Gerda Bekius

Samen eten… U hoeft na de dienst nog niet meteen haar huis, want er is gelegenheid om na te praten onder het genot van ‘sop en brochje’!
Samen zingen en vieren, samen eten en praten…en dat alles in de Benedictuskerk.
Wilt u/wil jij mee eten?
Laat het weten door uw/jouw naam in te vullen op de intekenlijst die in beide kerken, vanaf zondag 9 september, klaar ligt.
Van harte welkom!

Klik hier voor de webversie.

Zondag 16-09-2018, Dienst in het Kerkelijk Centrum
, Ds. J. Glas/G. Wiersma
Ouderling van dienst: Sytse Wijbenga.
Diaken: Tineke Nicolai
Collecte: 1 Diakonie 2 Kerk 3 Jeugdwerk .
Bijzonderheden: Themadienst (Start)

Zondag 23-09-2018, Dienst in het Kerkelijk Centrum
Ouderling van dienst: Klaas Blom.
Diaken: Lolke de Boer
Collecte: 1 Diakonie 2 Kerk 3 Vredeswerk..
Bijzonderheden: Heilig Avondmaal.

Koffie Drinken: Elke 1e zondag van de maand.
Vanaf 10.30u staat er koffie voor u klaar.

Bijbelstudie Esther
datum en tijdstip 13-11-2018 om 14.00