Nieuwsbrief Zondag 10 mei 2020

Bij de kerkdiensten.

Het ziet er wel naar uit dat we de kerkdiensten voorlopig online zullen blijven houden. Tot aan 31 mei hebben we alles ingedeeld om in de Benedictuskerk de diensten door te laten gaan zoals het nu gaat. Een minimale bezetting, wat jammer is, want er gaat toch echt niets boven elkaar ontmoeten in de kerk. Aan de andere kant is het natuurlijk prachtig dat dit kan, we hebben de technische mogelijkheden om het op deze manier in samen- werking te verzorgen. Voordat ik zelf weer aan de beurt ben duurt nog even omdat Tine en ik eerst de geplande vakantietijd opnemen. Vanaf zondag 17 mei begin ik weer met de eerste onlinedienst met een stukje uit het Johannesevangelie (Joh.16) over het wachten op Gods toekomst nu Jezus niet meer fysiek op aarde aanwezig is. Op Hemelvaartsdag (21 mei) gaan we normaal gesproken lopen vanaf de Benedictuskerk en we eten samen en we vertellen iets over hemelvaart waarna ik naar Twijzel vertrek. Ook dat is dit jaar anders – geen wandeltocht en wel een uitzending via Kerkdienst gemist. Hoe ik die invul weet ik nog niet. Hemelvaart is altijd een wat lastige dienst, want hoe ga je het daar over hebben. Dienst op Hemelvaart is trouwens ook een typisch Nederlands verschijnsel. Ooit merkten we dat bij een uitwisseling met een Engelse gemeente, er gebeurde daar helemaal niets op Hemelvaart, zelfs geen ochtendgebed. Voor de tijd na Pinksteren hebben we als voorgangers nog geen verdeling gemaakt. Daarvoor kunt u terugvallen op de website en het volgende kerkblad.
Ds. Jan Glas

Bijbel tekst.

Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.
Mattheüs 18:20 HSV

De HEERE zegene u en behoede u komende week.

Zondag 10-05-2020, Kerkdienstgemist.nl
, ds G. Wijnstok